Ευρωπαϊκά Έργα

Ολοκλήρωση και υποβολή Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΣΕΑΚ) Δήμου Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στις 22/12/2022 στην αρμόδια Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης το Σχέδιο Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΣΕΑΚ) Δήμου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παραγράφου 12 του άρθρου 7 του Ν. 4342/2015 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παράγραφο 12 του άρθρου 6 του Ν. 4843/2021: «Υποδειγματικός ρόλος κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο τομέα με ευθύνη των Δημάρχων για τα κτίρια αρμοδιότητάς τους».

Κατά την κατάρτιση του Σχεδίου ακολουθήθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις του υποδείγματος για το Σχέδιο Ενεργειακής Απόδοσης Περιφερειών και Δήμων που έχει εκδώσει η Διεύθυνση Ενεργειακών Πολιτικών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΥΠΕΝ, ενώ στα παραδοτέα του έργου συμπεριλήφθηκε και η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταχώρησης των ενεργειακών δεδομένων του κτιριακού αποθέματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο ΣΕΑΚ έχουν συμπεριληφθεί 201 δημοτικά κτήρια και σχολικές μονάδες, συνολικής επιφάνειας 355.114 m2, η συνολική κατανάλωση ενέργειας (θερμική και ηλεκτρική) των οποίων  για το έτος αναφοράς 2019 ανήλθε σε 29.900.545 kWh.

Σχετικά Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *